The view from the renovated house to the new house with the north folk pine separating the twoThis canter levered living room provides extensive views across to Shellharbour
This hardwood decked bridge allows access from one property to the otherThe entire house was clad with scion matrix panels
Privacy screens were used to provide shade and privacyHere you can see the canter lever stairwell protruding out towards tree

Barrack Point House

This construction involved renovation to an existing house and a new architectural beach house to the rear. With a protected Norfolk Pine as the centerpiece, the stairwell to the beach house was designed to centre lever to not interfere with the root system of the tree. Both properties are adjoined by a timber bridge and hardwood decking.

ARCHITECT: Realize architecture

Individual Photos

1. The view from the renovated house to the new house with the Norfolk Pine separating the two
2. This hardwood decked bridge allows access from one property to the other
3. This canter levered living room provides extensive views across to Shellharbour
4. Here you can see the canter lever stairwell protruding out towards tree
5. The entire house was clad with scion matrix panels
6. Hardwood was used in the 3000m of decking surrounding the two properties
7. Privacy screens were used to provide shade and privacy